Ansvar for egen helse

Av alt jeg har lært, er kanskje dette det viktigste: jeg er ansvarlig for min egen helse. Det innebærer ofte å sette grenser og unngå steder/situasjoner/mennesker man vet trigger noe uønsket, ta valg andre kan anse som egoistiske, ha mot til å si nei og tørre å stå i ubehaget det kan medføre. For når alt kommer til alt er det jeg som må leve med meg; jeg tilbringer 24 timer i døgnet i min kropp og psyke, og mitt hovedmål i livet er å gjøre det som står i min makt for at de timene skal være gode. 

Du er også ansvarlig for din helse. Mye i livet kan man ikke styre, men du kan styre hvordan du behandler deg selv. Du kan styre hva du handler i butikken, hva du sier til deg selv, om du bytter ut et måltid med godteri, om du sitter i sofaen isteden for å bevege deg og om du sier “ja” når du egentlig vil si “nei”. Ditt valg, ditt ansvar.

Helgas oppfordring: ta ansvar for din egen helse ved å gjøre minst ett valg som medfører at du tar vare på deg selv.

LM