I år må meget høye fjell vike… ….for triatlon!! :D

Tjohei!

For et par uker siden kom jeg plutselig på et innfall jeg hadde i høst; jeg er påmeldt Aurlandsfjellet Extreme Triathlon (www.axtri.no). 1900 m svømming i Aurlandsfjorden, 3100 høydemeter fordelt på 98 km (t/r Aurlandsfjellet) og 21 km løping opp Aurlandsdalen. Hiiihaaa, brutale saker!!

Jeg har faktisk stilt en gang tidligere. Mange som kjenner meg vet at impulskontroll ikke er min aller sterkeste side. Jeg meldte meg på Axtri, kjøpte en våtdrakt på eBay og plaska én gang med den i Kyvannet før jeg stilte opp i konkurranse. GENIALT! Not… For å gjøre en lengre historie kort: jeg endte opp laangt bak alle andre, sammen med “sikkerhets”-kajakken. Vi hadde det hyggelig vi, absolutt, og jeg hadde stående tilbud om å hvile på kajakken hans. Men, det gikk ikke akkurat raskt. Og da jeg kom opp av vannet fikk jeg ikke av meg våtdrakta – det måtte jeg få hjelp til. Antakeligvis ikke lov, men jeg mistenker at ingen brydde seg om den lille klovnen som egentlig ikke hadde noe der å gjøre. Brente mye energi + tapte mye tid = rakk ikke tidsfristen etter syklinga. Fikk altså ikke fullført.

Og hva gjør du da, når du mislykkes? Gir opp?

Nope, ikke helt min stil. Men jeg innså egne begrensninger og meldte meg heller på Trollveggen Triatlon. Kortere, men også brutalt og med fantastisk natur og stemning. Det gikk bra. Svømminga gikk greit og jeg jublet “jeg er jo faktisk ikke bakerst denne gangen” til min samboer (selvfølgelig med henda over hodet, som om jeg hadde vunnet OL eller noe), til stor underholdning for de andre tilskuerne. (min gode  impulskontroll uttrykkes altså i mange varianter 😀 ). Fullførte i okay stil. Med Trollstigen bak meg og Trollveggen foran meg, og mestringsfølelse og glede inni meg.

Og nå, med mer erfaring i bagasjen, skal jeg stille i Axtri igjen. Jeg gleder meg!! Gleder meg til mange treningstimer, til stemninga på konkurransen og til å jobbe målretta mot et treningsmål igjen. Så nå skal jeg slutte å bli forkjøla så ofte og få systematikk på treninga. Vi er blitt enige om det, kroppen min og jeg, at nå er det nok basse lusker for en stund. Jeg skal spise godt, hvile mye og ta vare på meg selv – og nyte livet på veien mot nye eventyr 😀

Du kan nå målene dine! Når man ikke lykkes i første runde; ta lærdom, korriger ting og prøv på nytt. Det er ikke meninga at vi skal lykkes i alt første gang vi prøver. Å feile er en del av livet. Det er sånn vi lærer.

Ikke vær redd for å prøve noe nytt. Hva er det verste som kan skje?

I will succeed! And you can too 😀

LM