Kjører du også strutsetaktikk?

Vil du trene, men kommer bare ikke i gang?  Sliter med motivasjonen? Har du mange ting som «burde» vært gjort? Blir du stressa bare av å tenke på det og får lyst til å stikke hodet i sanda igjen? Du er ikke alene..

Jeg har nylig vært struts i ca. 8 måneder. Dét er lenge!! Strutselivet fungerer som overlevelsesstrategi, konstruktivt eller ei. Jeg framsto som sterk fordi jeg jobba mye, fikk gode karakterer på masterstudiet og samtidig kjempa for at min mor skulle få behandlingen hun trengte. Jeg var, og er, sterk. Jeg sto stødig i stormen. Dét er jeg stolt av.

Det som ikke var like tydelig, var at jeg var struts på alle andre områder; det var verken mer tid eller energi til å ta stilling til noe annet. Med hodet trygt nede i sanda hoper det seg opp med ting som «burde» og «skulle» ha vært gjort for lenge siden. Det kan være overveldende å begynne og jeg vil derfor dele noe tips. Kanskje det kan fungere for deg også?

  • Be om hjelp! Noen du er glad i står garantert parat for å hjelpe deg.
  • Lag ei oversikt over oppgaver som må gjøres. Ikke sorter dem enda, bare få dem ned på et papir.
  • Ta pauser!! Det er ok å føle seg overveldet – det er jo derfor du har hatt hodet trygt nedi sanda. Ta deg en kaffe, hør på musikk, løp en tur, få en god klem. Og så fortsett på lista ?
  • Sett oppgavene inn i en prioriteringsmatrix (how to – prioriteringsmatrix ). Spør deg selv om hvorfor det virkelig er viktig og haster. Hvis du ikke kan svare hører ikke oppgaven hjemme øverst til venstre!

Ok.. og nå begynner jobben. Nå skal du faktisk ta tak i ting. Eat the frog!! Hørt om det før? Fantastisk konsept. Du skal rett og slett spise den største frosken først. Den du gruer deg mest til, den du virkelig ikke har lyst til å begynne med. Dén oppgaven først. Den stjeler energi, enten du tenker bevisst på den eller ikke. Hver dag skal du komme ett skritt nærmere å bli ferdig med oppgaven. Det fjerner flere kg fra skuldrene dine å bli kvitt den, jeg lover.

Hvis en av dine frosker er trening så håper jeg du kontakter meg. Jeg står parat til å hjelpe deg. Du behøver ikke komme i bedre form eller få tilbake motivasjonen før du begynner – det er derfor man begynner, for å komme i form og få bedre helse. Jeg vet hvor vanskelig det kan være når du først har dratt hodet utav sanda. Som medstruts dømmer jeg deg ikke, jeg vil bare hjelpe deg ❤

LM