No excuses – vimseguide

Upraktisk å trene med briller? Mangler hårstrikk? Glemte pulsklokka eller treningssinglet? Hmm.. skal du da gå hjem, eller skal du trene allikevel? No excuses – tren allikevel!

Her er en bitteliten vimseguide til når du har glemt noe du føler er essensielt for treningsøkta di – eller til når du egentlig ikke hadde planlagt å trene, men plutselig fikk lyst allikevel.

  1. Problem: Briller / tom for linser fordi du glemte å bestille nye. Løsning: stigning på tredemølla, da kan du få ønsket intensitet (ha lavere fart) samtidig som du unngår at brillene sklir av fordi du løper så hinsides fort. I dag falt valget på 10% stigning på mølla til meg. Styrketrening med briller fungerer også meget godt.
  2. Problem: mangler hårstrikk? Løsning, hvis du ikke vil klippe av håret for å få trent: bruk pannebånd som hårstrikk, gummistrikk (ikke optimalt, men det funker. Vær forsiktig når du tar det ut igjen..), knyt en  sokk rundt, eller spør noen meget pent om å få låne ett..
  3. Problem: Ingen pulsklokke – hvordan vet du hvor raskt du skal løpe? Løsning: lytt til kroppen! Løp/gå på den hastigheten du synes er gøy! Kroppen er ikke såå fininnstilt at du ikke har effekt selv om du ikke ligger helt i “riktig” pulssone. Og du? Du forbrenner kalorier selv om du ikke får fram et estimert kaloriforbruk på klokka di etterpå 😀
  4. Ingen sportstopp? Løsning: Bruk ett (eller to) hakk lengre inn enn du pleier eller lag knute på BH-en slik at den blir ekstra stram.
  5. Har genser, men glemte treningssinglet – eller omvendt? Evaluer hva du har mest bruk for etterpå og tren i det andre.

Meen, mitt aller beste tips: opprett kriselager!! Ett lager på jobb, ett i bilen og ett i bagen du bruker oftest. I kriselageret kan du for eksempel ha treningstøy, ekstra sko, skift, harstrikk, shampoo og balsam, håndduk, linser, hårbørste, mat ++

Og når du har glemt fylle på kriselageret etter sist gang du brukte det: se på punkt 1-4 igjen.

(har du andre vimse-utfordringer som “hindrer” deg i å trene? Bare send meg mail, jeg har garantert glemt det selv en gang og har ei løsning klar :D)

LM