Be grateful for small things, for big things, and everything in between

Bilderesultat for quote grateful

Jeg tar meg stundom i å føle at livet er urettferdig. Ja, jeg vet jeg har vunnet i lotto som er født og oppvokst i Norge. Jeg vet meget godt at folk sulter, opplever krig og at mine «problemer» er bagateller. Men betyr det at mine følelser gjenspeiler meg som en bortskjemt drittunge? Nei, jeg tror faktisk ikke det. Jeg har ikke forutsetninger for å kunne sette meg inn hvordan det er å sulte. Mitt eneste reelle referansepunkt er det livet jeg selv har levd.

Men, når det er sagt – hva hjelper det å føle at livet er urettferdig? Det blir ikke mer rettferdig av den grunn. Det fjerner ikke erfaringer og etterdønninger av dem. Å undertrykke egne følelser er også en dårlig strategi, da ligger det fortsatt i underbevisstheten og skaper trøbbel. Så, hvilke alternativer står man igjen med da? Hva f… kan du gjøre??

En teknikk jeg gjerne vil dele, er å sette av 10 minutter til å føle hva enn som faller deg inn. 10 minutter til å være forbanna og trist. 10 minutter til alle slags mulige tanker og følelser du har dårlig samvittighet for å ha. Og så er det over! Når alarmklokka ringer er det på tide å skifte fokus. Det er ok å føle alt du føler, MEN du kan ikke grave deg ned i det. Du kan ikke forbli i en mental tilstand som forteller deg at livet er urettferdig. Du har så vanvittig mye å være takknemlig for. Etter de 10 minuttene skal du derfor ramse opp alt du er takknemlig for.

I dag deler jeg dagens liste; jeg er takknemlig for å være født og oppvokst i Norge, for å aldri ha opplevd krig og sult. Takknemlig for alle de gode menneskene jeg har truffet oppgjennom årene, som har gitt så mye av seg selv til meg. For min fantastiske familie, både den biologiske og min selvvalgte. For alle erfaringer, som har gjort meg til den jeg er i dag. For utdanningsmulighetene vi har, St.Olavs som gjorde min far kreftfri,  jeg har en kropp som er frisk og fungerer godt, for proteinpannekake-mix i skapet som jeg skal bruke etterpå (+ et par ting jeg ikke deler 😀 ). Lista var visst lang i dag ?

Jeg starter hver dag med å skrive ned minst tre ting jeg er takknemlig for. Ok da, så klarer jeg ikke å følge rutiner daglig… men nesten hver dag ? Oppfordrer deg til å prøve det, og vær bevisst på hvordan det er med på å forme humøret ditt. Du kan bli overraska over hvor virkningsfullt det er.

 

Hva er du takknemlig for i dag?

LM