Vekta di definerer deg!

Neida, den gjør selvfølgelig ikke det!! Ingen tall kan definere hvem du er og alle de gode kvalitetene du har. Ble du provosert av tittelen? Bra. Ikke la vekta få for stor betydning for dagen din. Ikke si ting til deg selv som du aldri ville sagt til en god venn. Du er verdifull! Hva du veier endrer ikke dét; ikke la vekt definere deg.

Hvilket forhold har du til vekta di? Lar du tallene påvirke hvordan du føler deg og hvordan dagen din blir? Du er i så fall ikke alene. Og det er forståelig. Alle ønsker å se bra ut og være fornøyd med seg selv. Men, vekt alene gir deg ikke tilstrekkelig informasjon om hvordan du ser ut og bør derfor ikke har for stor påvirkning på dagen din!

Er du bevisst alle faktorene som spiller inn på vekta? Er du klar over at hva du har spist, hvor du er i menstruasjonssyklusen (hvis du er jente) og hvor stresset du er påvirker vekta di? For eksempel binder karbohydrater og salt vann og kan få vekta til å øke. Det er ingen grunn til at mer vann i kroppen skalFett vs muskler få deg til å føle deg dårlig. Og bildet til høyre er jeg glad i. Vekt kan gi en indikator på helse, men sier ikke nødvendigvis noe om verken helse, hvordan du ser ut og hvilken framgang du har hatt med treninga. Fett tar større plass enn muskler. Du kan se smalere ut uten å ha gått ned i vekt.

Min oppfordring er derfor å veie seg sjeldent, 1 gang i uka holder i massevis (enda sjeldnere er enda bedre). Og hvis du først veier deg, gjør det når du står opp (før du spiser og drikker) og med samme klær på som forrige gang du veide deg. Vær oppmerksom på hvor du er i syklusen din hvis du er jente, og vit at man veier mer under menstruasjon enn ellers. Supplér med målebånd eller et klesplagg som gir indikasjoner på om du er blitt mindre eller større. Vekt alene gir deg ikke nok informasjon til at det er grunn til å bli emosjonelt påvirka.

Hvis du er en av dem som veier deg daglig, vil jeg gjerne utfordre deg; la vekta samle støv minst to dager i løpet av den kommende uka. Bruk heller de to minuttene på å se deg selv i speilet og finn tre ting du liker ved deg selv.

1459933759764

Vh

Linda Marie